Lektorské, publikační a konzultant- ské činnosti se věnuji od roku 2009. Soustředím se na oblast manage- mentu a komunikace ve zdravotnictví (všechny typy poskytovatelů zdrav. služeb) a také v příbuzných oborech (farmaceutické společnosti, zdravotnické školství). Při realizaci svých projektů využívám vlastní mnohaleté manažerské zkušenosti.

10.12.
2016

Všichni pacienti nejsou stejní

Místo konání kurzu: prostory ČLK, Lékařská 2, Praha 5
Začátek 10.12.2016 v 9:00 (registrace v 8:30), konec ve 13:00

V obdobných situacích pacienti reagují rozdílně a to vytváří zvýšené nároky na komunikaci ze strany zdravotníků. Nedokonalá komunikace zdravotníky psychicky zbytečně vyčerpává. Pacienti, se kterými to komunikačně „drhne“, pak méně ochotně spolupracují – a to má negativní vliv na průběh péče o ně. Každý zdravotník jistě dokáže svou komunikaci podvědomě přizpůsobit, pokud však postupuje vědomě a se znalostí různých pacientských typů, bude méně vyčerpaný a dosáhne lepších výsledků. O typu pacienta rozhoduje mnoho faktorů – je to věk, sociální status, dosažené vzdělání, dosavadní životní zkušenost, temperament a v neposlední řadě také míra zdravotní gramotnosti. Tomu všemu se bude program věnovat.

Kurz je určen všem lékařům, kteří chtějí snížit míru zátěže, kterou na ně komunikace s jejich pacienty klade.

Na kurz se lze přihlásit na stránkách České lékařské komory na adrese: http://www.lkcr.cz/vzdelavaci-akce-akreditovane-clk-203.html